Äntligen byggstart!

Sommarens stora byggprojekt puttrar på. Först rev vi den gamla boden. Kändes lite sorgligt, det var en bod byggd på 1920 talet och charmigt sned men den var i väldigt dåligt skick. Vi kunde rädda lite plank till andra kommande projekt.

Efter rivning av boden uppenbarade det sig ett berg under, vilket ställde till det rejält. Turligt nog kom en arkitektvän på besök, så nu har vi en ny (och bättre!) plan.

Tyvärr var vi tvungna att ta ner en ståtlig björk som stod alldeles för nära både boningshuset och det nya huset. Här grannen Börje som pekar ut var den skall falla. Sen fällde han den exakt på den linjen, såklart. Så jobbar en mästare.

Att gräva grunden har varit riktigt jobbigt. Ofattbart att jorden kan vara så full av rötter och sten. Vi fick ta både stubbfräs och en liten grävmaskin till hjälp, men till slut var det ändå spade och mycket svett som gällde. Och tigersåg för rötterna; ett verktyg som man blir helt vild av….som synes.

Vi använder skruvplint som en firma kommer och sätter, då slipper man gräva för plint och gjuta. Otroligt smidigt och det blir perfekt i våg.

Nu är det äntligen klart att börja bygga!

4 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s