Äter larverna upp all din kål och broccoli?

Så hade vi det förra året, och det var hopplöst att bekämpa alla kållarver – de blir snabbt enormt många. I år har vi sprayat med ”Bacillus thuringiensis”, och det gjorde verkligen susen. I år njuter vi broccoli, palmkål och grönkål. Att skörda egen broccoli känns ofattbart, nästan exotiskt.

Medlet, som består av en mikroorganism, är godkänt för ekologiska odlingar och finns naturligt i naturen (i lägre dos). Därför har vi använt det, vi är annars oerhört försiktiga med medel av alla slag.

5 kommentarer

 1. Kära ni,
  Eftersom vi odlar i sommarhus sår vi på friland. Kålen är låååångt ifrån mogen, men snart uppäten av små små individer vi aldrig ser.
  Vad funkar bäst hos er?
  Vi testar spetskål och broccoli i år. Ser inte ens halvbra ut så långt.
  Svartkål kanske är bättre?

  Gilla

  • Bästa du,
   Vi sår också på friland och ser framfarten från jordlopporna, som nog är det du beskriver. De har fokuserat på ruccola hos oss, vilket är ett av tipsen man får; offra en växt. De gillar även rädisa mycket och själva rädisan lider inte. Andra tips är att skita ner bladen med träaska

   Gilla

 2. Det bästa tipset är nog att förodla så de står emot angreppen. Förmodligen därför broccoli, grönkål, svartkål klarat sig hos oss. Men det är ju väldigt svårt i en lägenhet.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s