Upptäck Sverige!

Ett bildspel för att inspirera till sommarens semester!

Vi gillar ju verkligen att uppleva Sverige. Det finns oväntat spännande saker att upptäcka här i vårt eget land, tex industrilämningar; intressanta och vackra gruvor, linbanor, spiksmedjor, gjuterier, sågverk…. Oftast arbetar det ideella krafter på dessa ställen, som verkligen brinner för att delge sin kunskap och de blir en del av upplevelsen.

Nu är det ju många som funderar på Svemester i sommar. Mitt i det händer något bekymmersamt: STF, Svenska Turistföreningen, är i ekonomisk kris. STF är en viktig motor i svensk turism. Det är en 135 år gammal medlemsägd organisation som driver 165 boenden i unika miljöer och arrangerar otaliga aktiviteter som tex läger för unga, cykling, klättring, paddling, skidåkning…och så klart vandring.

I det här bildspelet visar vi lite bilder från våra olika resor i Sverige, där STF spelat stor roll. Vi hoppas inspirera till att bli medlem, då får man också väldigt bra rabatter – bland annat 10% rabatt både på SJ och Snälltåget. Och man får en inspirerande tidning. Själva planerar vi sommarens vandring, det lutar åt Ammarnäs-Hemavan. För dig som har funderat på att vandra, kan vi bara säga GÖR DET.

En del tror kanske att vandrarhem alltid betyder stora sovsalar, självhushållning och låg standard. Så är det inte. Många vandrarhem erbjuder hotellstandard, inte lyx precis men fullt tillräckligt. Och vandrarhemmen ligger på osannolikt vackra platser och ofta i historiska hus. Testa! Det liksom sätter sig djupt därinne (oavsett väder).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s