Paradrabatt del 3 – plantera

Äntligen framme vid planteringen! I tidigare inlägg har vi skrivit om rabattdesign, växtval och om hur du förbereder jorden.

Beställ de växter du vill ha, hos en bra plantskola. Om du åker dit utan att ha beställt kommer du garanterat komma hem med något annat eftersom det du tänkte dig inte fanns hemma – och detta andra kommer inte vara genomtänkt och snyggt. Tro oss, vi har gått den vägen.

Så här på sensommaren kan plantorna se lite ledsna ut i sina krukor. Gula blad gör inget, men det skall finnas en frisk kärna nere vid roten; kolla efter de med flest skott vid roten. Eller be personalen om hjälp; en bra plantskola vill bara sälja bra växter. Ett annan alternativ är att ta med en kunnig vän; vi som gillar att plantera tycker ofta det är kul att få hjälpa till.

I videon visar vi hur man planterar!

Plantera

Det är inte för sent att plantera nu, om du inte bor långt norrut. Tvärtom vinner man en säsong; växterna tar fart direkt i vår.

När växterna har vissnat ner i höst: låt helst allt stå kvar över vintern. Lägg gärna på lite löv från träden också. Det vissna bladverket och löven skyddar växterna och blir mat till maskarna som återgäldar med fin jord. Till våren klipper du av det vissna.

Lycka till med din rabatt! Här är några buketter från våra rabatter. Det är en riktigt lyxig känsla att göra sin egen bukett!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s