Tips inför sommaren

Det är vår ute och vi börjar fundera på sommar och semester. Vi vill tipsa om Arvika! En riktigt mysig småstad som har en hel del att erbjuda, både i staden och omgivningarna. Till exempel Rackstadmuseet, Klässbols Linneväveri, Vildhjärta, Gammelvala, Glaskogen. Arvika erbjuder fin konst och arkitektur, värd en stadsvandring. Här finns en bra karta! Några av alla intressanta byggnader har vi kikat extra på:

Treenighetskyrkan på toppen av berget, ritad av Ivar Tengbom (ligger bakom bland annat Stockholms Konserthus) och Ernst Torulf (bland annat Göteborgs Universitetets huvudbyggna och det som numera är Hotel Post.

Vänder man sig helt om ser man järnvägsstationen nere vid torget och skulpturen Fågelmannen av Liss Eriksson, helt underbar (fler fina skulpturer av samma konstnär i Rackstadmuseets trädgård).  
Stationsbyggnaden är ritad av Adolf W. Edelsvärd, som har ritat en ansenlig del av de svenska stationshusen och som hade en tanke som tydligt framgår i Arvika; linjen mellan stadens viktiga byggnader. Bakom syns Kyrkviken, den del av Glafsfjorden som går in till Arvika (Sveriges innersta hamn då du kan ta dig hela vägen från Göteborg till Arvika med båt!).

Biografen Palladium, byggd på 20-talet och en av Sveriges äldsta bevarade biografer.

Gymnastiksal:

Tornet tillhör den gamla brandstationen:

Om Arvika inte räcker till så vill vi också tipsa om Sunnes trakter, med Rottneros och Alma Löv. Välkommen till Värmland i sommar!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s