Mycket krasse och lite chokladskära

Buskkrasse ”Black Velvet” och ”Baby orange”, Chokladskära och i bakgrunden Kryddtagetes.

Krasse fungerar väldigt bra här. Väldigt trevligt att ha i maten också. Piggar upp precis allt – både blad och blommor, särskilt de små sorterna. Vi har både buskkrasse och slingerkrasse (den vanliga sorten och ”Ice Age”, en fin ljusgul sort som drar åt vitt).

Det är mycket pyssel med att städa bort frökapslarna så den inte slutar blomma, men det är det värt. Det har fungerat att ta lite större städningar med någon veckas mellanrum, måste inte vara där varenda dag precis. Bra att tänka på är att man behöver nå dem, kapslarna lägger sig lite lurigt under bladen.

En annan sak att tänka på vid planteringen är hur gigantiskt stora slingerkrasse blir framåt augusti. Det är i och för sig också kul. Här har de helt täckt våra gångar, opraktiskt men vackert.

Krassen har helt tagit över i september

2021 fick buskkrassen samsas med Chokladskära (underbar blomma, särkilt i bukett). Färgmässigt är det väldigt snygga ihop, men chokladskäran är en alltför skir varelse för de mer brutalt växande krassen och drunknade helt – man såg den knappt. Chokladskäran skulle varit snyggare ihop med något som växer mer sammanhållet och inte har så yviga blad, tex Marylandzinnia eller Lejongap.

Chokladskära

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s