Sommarmalva Dwarf Pink Blush

Om man gillar skärt är den underbar! Står starkt utan att välta, utan uppbindning. Klarat sig bra från angrepp, även från åkersnigel. Vi drar upp den inomhus, det gör vi med det mesta, så hur den är att direktså vet vi inte. 40-50 cm hög

Dwarf Pink Blush

I kvällningen blir den nästan självlysande, så sätt den gärna så att du ser den då. Den vill ha sol, och är inte så hög så se upp så att den inte drunknar bland större blommor som till exempel Rosenskära. Hos oss har den varit fin som ensam blomma tillsammans med grönsaker. Den är dock inte alls snygg med orange toner, då den har en kall rosa färg, tex med ringblomma eller kryddtagetes. Det är faktiskt nästan fult.

Mot staketet till vår potager.

Håller i en bukett, men växtformen – många blommor på en stängel – gör den inte så lätt att blanda med andra blommor i buketten. Men ett fång av denna blir ändå härligt!

Den enda nackdelen vi har sett är att den slutar blomma lite tidigt på grund av att vi inte plockat kapslarna flitigt, för det är ganska svårt på denna, kräver en liten sax. Gissar att det är bättre om man klipper av hela stänglar trots att den fortfarande blommar i toppen.

I kvällsljuset

Har du tips om annan ettårig sommarmalva som är fin?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s