Tidal Wave – en optimal sommarblomma

Tidal wave Silver

Inspirerad av Anette Nilsson i Boäng som skrivit boken ”Den blomstrande köksträdgården” sattes Rondellpetunia, Tidal Wave förra sommaren. Vi valde Silver, den finns även i röd och rosa sort. Anette har rätt, det är en otrolig blomma! Har du tomt i rabatterna/ krukorna och vill testa att odla en sommarblommande växt, testa denna. Men den behöver försås inne, ungefär i mars.

På påsen (Impecta) står det plantavstånd 20 cm. Satte en rad i framkant, vilket resulterade i ett hav av blommor, ca en meter bred. Så den behöver plats, men den kvävde inte grannarna utan vävde in sina grenar så snyggt med övrigt!

Ingen uppbindning. Plockade ingenting visset heller förrän hela växten började se lite trött ut, då klippte jag ner den ungefär halvvägs och sen kom den åter. Minimalt med skötsel alltså.

Just Silver har en lila ton som passar med annat som drar åt kallt rosa-lila, men den passar inte med de varma tonerna i orange och vinröd som vi satsar på i år. Nu skall vi testa Red velour.

Det vore en dröm att få besöka Boäng, där Anette gör en blommande köksträdgård med nytt tema varje år. Men nu har hennes trädgård välförtjänt paus från besökare. Under tiden kan hennes bok varmt rekommenderas, den innehåller även tydliga så- och planteringsintruktioner.

Alla sommarblommor vill ha bra jord. Dvs den skall vara lätt och luftig med lagom mycket gödsel i. Och de behöver vatten, så inget för den som tänker lämna sin trädgård helt utan tillsyn över ett antal sommarveckor.

Här en film med den fina Silver tillsammans med Rosenskära.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s